Welcome to Greece Directory

Welcome to Greece Directory
 
 

ισοτιμια ευρω δολλαριο

ισοτιμια ευρω δολλαριο




ισοτιμια ευρω δολλαριο
Ανοικτό το ενδεχόμενο υποχώρησης του ευρώ στο όριο της απόλυτης ισοτιμίας με το δολάριο αφήνει κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων.

«Για όσο καιρό παραμένει το κλίμα αβεβαιότητας για την Ελλάδα και τις υπόλοιπες περιφερειακές χώρες της Ευρωζώνης, το ευρώ [EUR=X] θα παραμείνει σε κλοιό πιέσεων», εκτιμά σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild» ο Τόμας Μάγιερ, κορυφαίος οικονομολόγος της Deutsche Bank

«Νομίζω ότι σύντομα το ευρώ θα υποχωρήσει προς το 1,20 έναντι του δολαρίου, ενώ είναι απολύτως πιθανή περαιτέρω διολίσθηση του ενιαίου νομίσματος προς την κατεύθυνση της απόλυτης ισοτιμίας», πρόσθεσε ο κ. Μάγιερ.

Την ίδια στιγμή, σεβαστή μερίδα οικονομολόγων προειδοποιούν για τον κίνδυνο πληθωρισμού στη Γερμανία, στον απόηχο της ελληνικής κρίσης.

Από την άλλη πλευρά, οι κερδοσκόποι στις αγορές συναλλάγματος έχουν αυξήσει τα «στοιχήματά» τους υπέρ του δολαρίου στα υψηλότερα επίπεδα από την εποχή καθιέρωσης του ευρώ, το 1999, όπως διαπιστώνει στρατηγικός αναλυτής, επικαλούμενος στοιχεία της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Προθεσμιακών Συμβολαίων σε Εμπορεύματα. Η συνολική αξία των θέσεων αγοράς δολαρίου ανήλθε στα 23,3 δισ. δολάρια στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 4 Μαΐου, έναντι θέσεων αγοράς ύψους 16,24 δισ. δολαρίων της προηγούμενης εβδομάδας. Τα κερδοσκοπικά στοιχήματα εναντίον του ευρώ ανήλθαν στον αριθμό-ρεκόρ των 103.402 συμβολαίων, βάσει στοιχείων του Reuters.

Σε σπάνιες δηλώσεις αναφορικά με το αμερικανικό νόμισμα, ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε σε συνέντευξή του σε ρωσικό κανάλι ότι εάν οι ΗΠΑ έχουν ισχυρή οικονομία, θα έχουν και ισχυρό δολάριο.

Στη Βρετανία, τέλος, το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας αναμένεται να επιφέρει πλήγμα στη στερλίνα, εν μέσω προβληματισμών για το κατά πόσον η νέα κυβέρνηση της χώρας θα είναι σε θέση να «τιθασεύσει» το δημοσιονομικό έλλειμμα. Η στερλίνα [GBP=X] υποχώρησε σε χαμηλά έτους έναντι του δολαρίου την Παρασκευή, αφότου τα εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν ότι κανένα κόμμα δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία, εγείροντας τον κίνδυνο πολιτικού αδιεξόδου. «Ο χρόνος έχει αρχίσει ήδη να μετράει αντίστροφα και οι αγορές επιθυμούν ξεκάθαρη κατάσταση στο πολιτικό “μέτωπο”», αναφέρει αναλυτής της HSBC.

ισοτιμια ευρω δολλαριο

Ισοτιμία σήμερα: 1 ευρώ / 1,2954 δολάριο

VN:F [1.5.7_846]
Rating: 3.0/5 (3 votes cast)
VN:F [1.5.7_846]
Rating: -1 (from 1 vote)
 
 
 
 
 
 

© Copyright 2024. Infogreece.org - Design ATG Network - | Site Map | Contact | SEO | Terms & Conditions |